Moniato, una joia de la tardor – Escola Avenç
Vine a conèixer l'escola
Avenç
truca'ns al
93 674 41 54
o escriu-nos a
escolavenc@fundaciocollserola.cat
“Alumnes, famílies
i professors junts,
#CreantEscola"
Omplir el formulari
15 novembre — 2020
Moniato, una joia de la tardor
Cuina

És important ingerir aliments rics en antioxidants de forma diària, ja que ens ajuden a combatre els radicals lliures que generem a conseqüència de l’estrès, per exemple. El moniato és un tubercle molt ric en betacarotens, de gran poder antioxidant. Ja ho veieu, doncs, no només la pastanaga és rica en betacarotens! 

Sabíeu que el moniato també és molt ric en fibra? Sí, també ens ajuda a anar al lavabo… La seva fibra, a més, és més fàcil de digerir que no pas la de la patata! Ambdós són tubercles però el tipus de fibra és diferent! El moniato és ric en hemicel·lulosa, fibra de fàcil digestió, i la patata, en cel·lulosa. Aquesta diferència explica perquè hi ha persones a qui li prova més bé el moniato que no pas la patata! 

A l’escola, aprofitem la temporada del moniato i, a la tardor, l’incorporem en cremes, verdures i llegums. Així, aquest mes hem estrenat un plat nou amb aquesta joia de tubercle: pèsols saltats amb patata i moniato. Bon profit!