A partir d’avui, l’escola fa un pas endavant en la seva voluntat d’informar les famílies sobre l’oferta de tallers i conferències que es porten a terme, al llarg del curs, a les aules i que tracten temes tan fonamentals com la convivència, la salut física i mental, els perills de les xarxes socials i internet, la sostenibilitat, la coeducació o l’educació afectiva i sexual. Aquestes propostes, adreçades a l’alumnat de Primària i Secundària, s’organitzen en un format diferent apostant per un aprenentatge més experiencial, pràctic i participatiu que porta l’alumnat a implicar-s’hi d’una manera més natural i activa.
Una manera diferent d’aprendre
En el dia a dia de l’escola, sovint ens centrem molt en continguts i activitats curriculars per al creixement acadèmic dels i les alumnes. Però hi ha moments i temes en què cal sortir d’aquest format per abordar qüestions que van més enllà de l’aula i que ens afecten a totes i a tots, i és aquí on entren en joc els tallers i conferències.
Aquestes sessions es conceben com a espais de reflexió conjunta, on la teoria es complementa amb activitats pràctiques, recursos útils i un intercanvi d’experiències reals entre l’alumnat i les persones expertes que els porten a terme. El component pràctic i vivencial permet connectar directament amb les inquietuds i situacions que els alumnes poden viure en el seu dia a dia, oferint-los solucions concretes i eines fàcils d’aplicar.
Reptes compartits, solucions compartides
Els temes que tractem en aquests tallers i conferències són més presents que mai en el nostre entorn: com fomentar la convivència, cuidar la salut mental dels adolescents, acompanyar-los en l’ús responsable de les xarxes socials i d’internet, o educar en valors ambientals i d’igualtat.
Per exemple, en el taller sobre convivència, es treballen estratègies per abordar conflictes des del respecte i el diàleg; en el de salut mental, es proposen tècniques per reconèixer i gestionar les emocions, i en el de seguretat viària, conceptes i habilitats pràctiques per fomentar conductes responsables i segures en l’entorn viari. Totes aquestes activitats es fan amb un enfocament pràctic i interactiu, perquè els aprenentatges siguin realment significatius i aplicables.
Aprendre junts per créixer junts
Quan els alumnes participen en un taller, no només escolten i aprenen sinó que busquem que connectin amb experiències reals, intercanviïn opinions, vegin les situacions des d’una altra perspectiva i explorin recursos pràctics que poden aplicar al seu dia a dia. Aquesta manera d’aprendre els permet reflexionar de manera més profunda sobre qüestions que potser no s’han plantejat o els ofereix noves mirades sobre situacions que viuen. A més, tenen l’oportunitat de compartir les seves inquietuds, plantejar dubtes i aprendre els uns dels altres, reforçant els vincles i ajudant-los a conèixer-se mútuament des d’una perspectiva diferent.
Podeu consultar el catàleg complet de tallers i conferències a la nostra intranet, a la part d’Acadèmic>Conferències i Tallers. També, en breu i des d’aquest espai, podreu accedir als vídeos d’algunes de les conferències que portem a terme a l’escola. Us animem a entrar-hi per descobrir tot el que hem organitzat per aquest curs i també a compartir-ho amb els vostres fills i filles per reflexionar conjuntament sobre la importància dels temes que s’hi tracten.