Activitats
extraescolars

Música

L’Escola de Música ofereix classes compatibles amb l’horari escolar. Té una plantilla àmplia de professors/es titulats/des i especialitzats/des en les diferents àrees i instruments.

Es combina la pràctica de l’instrument individual amb les classes col·lectives i combos, per compaginar les classes individuals amb la pràctica en grup. Oferim els instruments següents: piano, violí, viola, violoncel, flauta travessera, baix elèctric, saxo, guitarra, guitarra elèctrica, clarinet, bateria i cant modern. A més amb l’activitat del taller de músics compartim la música i aprenem experimentant amb ritmes, sons i moviments.

Art i tecnologia

D’una banda, oferim el taller d’artistes per potencia el desenvolupament de les capacitats expressives i plàstiques . De l’altra, l’activitat de teatre on treballem tècniques interpretatives i fem els exercicis que ajuden a expressar emocions i a representar situacions. Al llarg del curs, preparem esquetxos, monòlegs, dicció o fragments d’obres diverses. Fem dues obres davant les famílies, a mitjans i a final de curs.

Dins l’àrea de tecnologia, organitzem l’activitat de robòtica i programació, en què aprenem a programar software, mentre desenvolupem el pensament computacional i estimulem la creativitat i la capacitat de resoldre problemes.

 

Hem estrenat recentment l’activitat de cuina per aprendre a cuinar, a menjar bé i a entendre les propietats de cada aliment.

Idiomes

Ampliem i millorem la competència en llengua estrangera de l’alumnat, en horari extraescolar. L’objectiu és aconseguir una immersió natural en la llengua que s’estudia.

El Centre d’Idiomes té una plantilla d’aproximadament 30 professors/es titulats/des, la majoria nadius/ves o bilingües, bona part dels quals són examinadors/es de Cambridge.

A més de cursos d’anglès per a tots els nivells, organitzem l’activitat de teatre en anglès de 3r a 6è de Primària, que fa servir l’anglès com a llengua vehicular per preparar una actuació a final de curs. De manera lúdica, divertida i creativa aprenem nou vocabulari, practiquem la pronunciació i, de manera menys acadèmica, tot actuant, reforcem els coneixements d’anglès.

Esports

L’activitat esportiva en l’àmbit escolar comença a I4, amb jocs motrius. Està pensada per desenvolupar la consciència i el control corporals, les capacitats coordinatives i els hàbits d’higiene.

A I5 i a 1r de Primària, fem el que en diem preesport, que relaciona esport amb temps d’oci. Practiquem un ampli ventall d’esports d’arreu amb les normes i el material adaptats a la seva edat. L’últim trimestre, els presentem tots els esports que podran fer el curs següent per ajudar-los a triar-ne un.

De 1r de Primària fins a 4t de Secundària, l’alumnat pot seguir un programa d’esport d’equip que va des dels conceptes bàsics del joc dels més petits fins a les tàctiques avançades i estratègies dels més grans. Es pot triar entre el futbol 7, el bàsquet, el voleibol i l’handbol.

D’altra banda, a Primària també oferim diversos tipus d’esport col·lectiu, com ara gimnàstica artística o hip-hop.

Finalment, es pot optar per esports individuals com natació, trail running o els escacs.

Grup de Muntanya

El Grup de muntanya reuneix alumnes de Primària de les tres escoles de la Fundació Collserola que, per franges d’edat, un cap de setmana al trimestre, es troben en una sortida pensada per gaudir de la natura i obrir un espai de relació entre els i les alumnes de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, l’escola Avenç i l’escola Ramon Fuster.