#
16 February - 2022
Josep Lluís Martí inaugura les XII Reflexions a l’Escola de la Fundació Collserola

Aquest passat dilluns, inauguràvem la XIIa edició de les Reflexions a l’Escola, dedicada a “La llibertat” amb la primera conferència del cicle, en línia i en directe pel canal Youtube de la Fundació Collserola, a càrrec de Josep Lluís Martí, professor de filosofia del dret i política de la Universitat Pompeu Fabra, i moderada pel periodista Lluís Amiguet.

Josep Lluís Martí va explicar que el concepte de llibertat té molts enfocaments diferents i que, moltes vegades, més que sentir la llibertat el que hem sentit és que ens falta. A més a més, és un concepte que s’ha abordat de maneres diferents al llarg de la història i que depèn de contextos culturals, polítics i del mateix individu, entre d’altres. Al llarg dels anys han anat apareixent altres formes de dominació, com ara el món digital. Martí concloïa que, concretament en l’àmbit polític, ens queda molt de camí per recórrer, ja que les nostres democràcies són molt imperfectes, fins i tot en els països més igualitaris.

Si no vau poder seguir-la, la trobareu en el següent enllaç.

Dimarts al matí, en vam fer una edició, també virtual i en directe, amb l’alumnat de 1r de Batxillerat de la Fundació Collserola. En relació a la llibertat, els va recordar que “és molt important no confondre la llibertat individual, en què fas el que vols, amb la llibertat política, que és l’única que et pot venir garantida per la llei.”

Dilluns dia 28 de març el cicle continua amb Esther Vera, periodista i politòloga i directora del diari ARA, que ens parlarà sobre “Opinió pública i llibertat”, i el tancarem amb Fina Birulés el pròxim 25 d’abril.

Informació i inscripcions a reflexions.fundaciocollserola.cat.