Menjador i
cuina pròpia
Quan menjar bé comença a l’escola
El menjar s’elabora a diari a les nostres instal·lacions, sempre acabat de fer, i això ens permet oferir una dieta sana i equilibrada basada en aliments frescos i de temporada.
Comptem amb una assessora nutricional que supervisa i planifica els menús mensuals escolars, seguint un acurat protocol d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Al menjador, hem generat un espai exclusiu per evitar les contaminacions creuades i respectar al màxim les al·lèrgies alimentàries. A més, a l’hora del servei, s’ha habilitat una nova línia amb una persona responsable que elabora i serveix els menús de l’alumnat amb especificitats nutricionals.
Gràcies al control automatitzat de les temperatures de les càmeres, podem garantir la seguretat alimentària. També, mitjançant el control de les coccions al forn, incorporem rostits, on l’absorció de greixos és molt menor i això ens permet preparar plats principals molt més saludables. La sostenibilitat i l’estalvi energètic estan garantits a la cuina amb forns de convecció i rentavaixelles eficient que redueixen el consum d’electricitat.
A la intranet de l’escola es pot consultar el menú diari i les recomanacions per als sopars. A l’hora del pati de l’esmorzar, l’alumnat de Secundària pot adquirir al menjador entrepans i begudes.
L’Espai Migdia, molt més que l’estona de dinar i d’esbarjo
El migdia representa un quart del temps que els nens i nenes passen a l’escola i és molt més que l’estona de dinar i d’esbarjo, a l’escola hem dotat de dimensió educativa pròpia les hores que ocupa a través de les propostes de l’Espai Migdia. Les activitats de...
Les cuines del món, l’agenda d’aquest nou curs 2023/24
Aquesta setmana hem començat l’escola i, com sempre, hem entregat a l’alumnat de Primària la nova Agenda 2023/24. Enguany, els proposem un viatge per descobrir la diversitat del món a través de la gastronomia. Al llarg de les diferents setmanes, ens hem imaginat un...
El nou menú, una proposta dels nens i nenes de 2n de Primària
Aquestes primeres setmanes del mes de gener i la primera de febrer, a l’escola dinarem la proposta realitzada per l’alumnat de 2n de Primària de les escoles de la Fundació Collserola. Tot va començar al primer trimestre quan els nens i nenes de 2n de Primària de les...
Elaboracions casolanes per a una cuina més sana
A la cuina de l’escola ens agrada anar millorant la qualitat dels menús i la qualitat del producte és una de les nostres prioritats. Per això anem introduint, cada vegada més, elaboracions casolanes per reduir al màxim la presència de productes ultraprocessats en els...
Menús saludables i més sostenibles
Som conscients que la situació del planeta és complicada i que, per això, també s’estan demanant canvis alimentaris: el que mengem no ha de ser només saludable sinó també sostenible. Una de les elaboracions que hem introduït, els darrers anys, a la cuina de les...